Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РIВНЕ. Епархія УПЦ розпочала соціальне служіння

Картоплю, буряки, моркву та різноманітні крупи привезли священики Рівненського благочиння Української Православної Церкви для дитячої міської лікарні. Протоієрей Петро Перетятко розповідає: «Випадково від знайомих дізнались, що лікарня потребує овочів, тоді й прийшло бачення, як церква може посприяти у вирішенні цієї проблеми. Адже справа хороша — нагодувати діточок, котрі лікуються у стаціонарі».

З благословінням митрополита  Варфоломея  для недільної служби у храмах настоятелі звернулися до вірян із проханням відгукнутися і допомогти, хто чим багатий. Власне, за кілька днів зібрали більше, аніж планували. Відтак, допомогу отримають не тільки маленькі пацієнти міської лікарні, — харчі відвезуть також і в обласний медичний заклад.

До слова, вже кілька місяців при Рівненській єпархії УПЦ функціонує відділ із соціальних питань. Це волонтерський проект, що розпочався з ініціативи вузького кола небайдужих віруючих людей. Він має на меті слугувати суспільству, надавати допомогу бідним, хворим, нужденним.

«Ми проголошуємо слово Бога, коли виконуємо таку роботу, адже Він навчав: “Що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, — те Мені ви вчинили” (Mф 25:40)» — прокоментував проієрей Василь Начев, відповідальний за роботу відділу.

Загалом відділом із соціальних питань розпочато кілька робочих напрямків: допомога військовим та мирному населенню у зоні АТО, багатодітним родинам, лікарням, монастирям; окрім цього священики започаткували служіння у відділі дитячої онкогематології. Усіх небайдужих просимо долучатися до благодійності. Разом ми наповнимо цей світ любов’ю!