Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Розкольники не змогли вчергове незаконно привласнити храм в с. Птича

В неділю, 1 листопада активісти самопроголошеного Київського патріархату здійснили чергову спробу незаконного заволодіння храмом Успіння Богородиці в селі Птича Дубенського району. За обставин, які зараз уточнюють правоохоронні органи, релігійну споруду Української Православної Церкви вранці самочинно відчинили розкольники. Наразі відомо, що співробітники тамтешнього райвідділу МВС спостерігали за процесом проникнення в храм з позиції невтручання. Але – після звернення представників канонічної православної громади с. Птича до вищих інстанцій – релігійні рейдери залишили територію парафії.

Нагадаємо, що 2 вересня Господарський суд міста Києва підтвердив права власності громади УПЦ на храм Успіння Богородиці у селі Птича. Ще раніше – 8 квітня 2015-го – такі права були визнані в рішенні Господарського суду Рівненської області.

1 листопада завдяки професійним діям обласної міліції конфлікт був вичерпаний, однак в даному випадку очевидно, що явно незаконні дії прихильників «КП» могли розпалити релігійну ворожнечу та розбалансувати ситуацію в регіоні.

Громада УПЦ сподівається на те, що  незабаром, на правах господаря, безперешкодно увійде до храму, аби молитовно прославити Господа, Пресвяту Богородицю та піднести молитви за мир та спокій в Україні.