Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Священики і благодійники передали спецобладнання для особливих діток

15 листопада у Свято-Успенському храмі м. Кіровограда відбулася адресна передачаспец обладнання для особливих діток.

Голова Олександр Володимирович Жеменюк та учасники благодійного товариство «Покров» подарували спецобладнання для пересування та сидіння діткам-інвалідам.
В липні цього року на базі Свято-Успенського храму м. Кіровограда священик Іван Шемедюк, за допомогою прихожан та організації «Серце Матері», організував вперше в Кіровограді денний табір для діток з особливими потребами.
Табір дав хороший духовний резонанс. Батьки та діти, учасники табірної зміни, неодноразово вже відвідували Свято-Успенський храм та ставали учасниками Святої Євхаристії.
Отець Іван постійно підтримує зв’язок з «таборятами» та старається внести в їх ще маленьке життя промені духовної радості та життєвого оптимізму.
Милістю Божою до нас в храм завітали представники благодійного фонду «Покров», які захотіли через наші руки передати відповідне обладнання саме тим людям, котрі його потребують.
Маючи досвід знайомства та спілкування саме з дітьми з особливим потребами, клірики храму підібрали відповідний контингент та організували передачу допомоги такого формату.
Дуже приємно було реалізовувати передачу саме в Церкві. Згадався побут перших християн, який описаний в книзі Діяння Апостолів. «І в багатьох тих, що увірували, було одне серце і одна душа; і ніхто нічого з маєтку свого не називав своїм, але все в них було спільне» (Дії 4, 32). Мабуть кожен з загального майна отримував по-потребі.
Так вийшло і в нас. Майно принесене до храму знайшло вдячних отримувачів.