Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Священик УПЦ: дискримінація геїв та безвізовий режим ніяк не пов’язані

Українська православна церква не виступає за дискримінацію представників ЛГБТ меншин. Вона виступає проти пропаганди гомосексуалізму, яка може розпочатися після прийняття змін в Трудовий кодекс, в яких з’явилися поняття гендерної рівності та сексуальної орієнтації. Про це, як повідомив кореспондент СПЖ, під час прес-конференції, організованої Асоціацією «Новомедіа», заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Він відзначив, що прийняття цього закону ніяк не пов’язано з безвізовим режимом. «Хотів би нагадати, що, звичайно, є певна кількість країн, які не мають цієї поправки. Тобто в яких за гомосексуалізм є кримінальна відповідальність, але які мають безвізовий режим з Європейським союзом. Це певні країни Латинської Америки, це Об‘єднані Арабські Емірати і інші країни. Це означає, що і без виламування рук можна звичайно отримати лібералізацію візового режиму», — наголосив Данилевич.

Організатор прес-конференції, голова Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук нагадав, що проект закону про заборону дискримінації геїв ставили на голосування 9 разів. Він також наголосив на тому, що у всіх країнах, в яких приймають подібні закони наступними кроками приймають закони про одностатеві шлюби і можливість усиновлення дітей одностатевими парами.

СПЖ