Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Протоієрея Діонісія Мартишина нагороджено почесною відзнакою

27 листопада на засіданні Вченої Ради інституту права імені святого рівноапостольного князя Володимира Великого МАУП професора Міжнародної Кадрової Академії, протоієрея Діонісія Мартишина, доктора богословських наук, доктора наук в галузі політології за вагомий внесок у розвиток богословської науки, духовної освіти та духовності було нагороджено Почесною відзнакою Великого князя київського Володимира Мономаха І ступеня.

Зазначимо, що світове визнання й вшанування серед нашого народу київський князь Володимир завоював не тільки завдяки своїй мудрості як державного діяча або полководця, а й завдяки широким просвітницьким заходам, розвитку християнської культури. Ціла епоха, за часів правління князя, увійшла в історію нашої держави як історична  доба, що знаменувала собою період єдності руських земель під  владою Києва як центру могутньої держави. Життя і правління князя Володимира Мономаха були часом розквіту духовності Святої Русі, розвитку освіти, церковної місії, храмобудівництва, писемності й історії. У Києві та в інших містах один за одним виростали кам’яні собори, храми й монастирі. Зокрема, в той час було збудовано і прикрашено Михайлівський Золотоверхий і Видубицький монастирі у Києві.

Важливо наголосити, що високу нагороду отець Діонісій отримав з рук Заслуженого юриста України, генерал-лейтенанта міліції, директора Інституту права імені святого рівноапостольного князя Володимира Великого МАУП, спеціаліста у сфері утвердження правової культури, відомого й знаного фахівця у галузі боротьби зі злочинністю — Литвиненко Віктора Івановича.