Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Президент України привітав Київські духовні школи з 400-літтям від дня заснування

 

Президент України Петро Порошенко привітав Київську духовну академію і семінарію (КДАіС) з 400-літтям від дня заснування. Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, вітання учасникам урочистостей зачитав радник президента Юрій Богуцький сьогодні на річному акті у Києво-Печерській лаврі.

«Вітаю вас із помітним рубежем у духовній історії України – 400-річчям Київських духовних шкіл. З часів свого заснування вони здійснили значний вплив на процеси українського державотворення. Духовні школи стали осередком самобутньої київської православної традиції. Надійним фундаментом української освіти, науки і культури. Кожне покоління їх випускників давали приклади подвижницького служіння на благо українського народу», — зазначає Президент України.

Водночас Петро Порошенко назвав Київські духовні школи символом відродження української держави: «Подолання несправедливостей, завданих українській Церкві та народу — у минулому. Наше суспільство високо цінує зусилля викладачів і випускників Київських духовних шкіл, які в часи зовнішньої агресії і великих суспільних трансформацій, стоять поруч із воїнами, що захищають Україну, готують церковно-державну співпрацю на Європейських традиціях і принципах, навчають суспільство єдності та соціальній відповідальності. Бажаю усім доброго здоров’я, благополуччя, натхнення і миру», — привітав Президент України.

Центр інформації УПЦ