Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вітання Предстоятеля УПЦ новообраному Київському міському голові Кличку В.В.

Вельмишановний Віталію Володимировичу!

Сердечно вітаю Вас з обранням на посаду Київського міського голови.

Переважною більшістю голосів кияни вдруге покликали Вас очолити міську громаду столиці. Здобувши впевнену перемогу у виборах, Ви отримали величезну довіру народу і разом з тим – величезну відповідальність. Нехай Ваша добра воля і любов до Києва допоможуть Вам, з ласки Божої, спрямувати стольне місто до якісно нових перетворень у громадському, економічному, соціальному і культурному житті.

Маю щиру надію, що київська міська влада на чолі з Вами продовжить плідну співпрацю з Українською Православною Церквою заради утвердження в суспільстві духовних і моральних ідеалів, на яких віками будувалася Українська Держава. Сповнений віри, що спільними зусиллями в збереженні незмінних цінностей та культурної спадщини наших великих попередників Київ дійсно буде гідним звання Другого Єрусалиму і у ХХІ столітті.

Молитовно бажаю Вам, щоб Всещедрий Господь завжди перебував з Вами та зміцнював у наполегливій праці, подаючи добре здоров’я, кріпость душевних і тілесних сил та достойних помічників. Нехай Христос Спаситель заступництвом Пречистої Своєї Матері, рівноапостольного великого князя Володимира і всіх святих Київської землі благословить Ваші державницькі труди на благо нашого народу та береже Вас на многая і благая літа!

З глибокою повагою

 

+ ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ, 
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

17 листопада 2015 року