Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ звершив чин наречення в єпископа архімандрита Веніаміна (Погребного) і архімандрита Сергія (Михайленка)


10 листопада, у день пам’яті святителя Димитрія Ростовського та преподобного Іова Почаївського, у Всіхсвятському храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря Феофанії Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин наречення в єпископа віце-ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії архімандрита Веніаміна (Погребного), якому Священний Синод УПЦ ухвалив бути вікарієм Полтавської єпархії з титулом Новосанжарський, та намісника Константино-Єленинського чоловічого монастиря м. Ізмаїл архімандрита Сергія (Михайленка), котрий, згідно з рішенням Синоду, був призначений вікарієм Одеської єпархії з титулом Болградський.

Під час наречення Його Блаженству співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископ Обухівський Іона та єпископ Ірпінський Климент.

За уставною традицією архімандрит Веніамін та архімандрит Сергій звернулися до архіпастирів зі Словами при нареченні.