Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство вшанувало пам’ять загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи спільною молитвою з ліквідаторами

24 листопада за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія настоятель храму на честь ікони Матері Божої «Всецариця» протоієрей Василій Герелюк разом з духовенством Деснянського благочиння Східного київського вікаріатства взяли участь у заходах з нагоди 25-річчя Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Урочисті заходи очолив т.в.о. голови Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації Вадим Онуфрійчук.

Участь у заході взяли також перший заступник очільника Деснянської РДА Віктор Крохмалюк, заступник Ірина Алєксєєнко, начальник районного Управління праці та соціального захисту населення Анастасія Філоненко, голова Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на ЧАЕС Володимир Кобчик, актив чорнобильських громадських організацій, мешканці району та зарубіжні гості.

Всіх присутніх привітали з пам’ятною датою, відзначивши важливе значення діяльності Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» для ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС. Духовенство вшанувало пам’ять загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи спільною молитвою, звершивши панахиду. Опісля присутні мали змогу прикластися до чудотворного образу святителя Миколая Чудотворця, ікони «Чорнобильський Спас», а також поклали квіти до пам’ятника на території Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля» Деснянського району.