Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. До Свято-Пантелеімонівського храму прибула Зимненська ікона Божої Матері

 

13 листопада за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до храму на честь великомученика і цілителя Пантелеімона Дніпровського благочиння прибула ікона Пресвятої Богородиці «Зимненська».

Чудотворний образ зустріли віруючи і столичне духовенство і урочистою хресною ходою, яку очолив глава Адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), його перенесли до храму.

Архімандрит Віктор у співслужінні настоятеля храму протоієрея Олександра Криницького та духовенства міста Києва звершили богослужіння з читанням акафіста перед Зимненською іконою Божої Матері.

Цим образом у 988 році Антіохійський патріарх Миколай II Хризоверг благословив на шлюб Великого князя Володимира Святославовича, хрестителя Русі, та грецьку царівну Анну. А в 1001 році князь Володимир подарував цю ікону в заснований ним Свято-Успенський монастир, що на Волині, де ікона перебуває і донині. Зимненська ікона Божої Матері допомагає всім, хто з вірою звертається до неї, а особливо жінкам, які страждають безпліддям.

Чудотворний образ буде перебувати в храмі до 22 листопада і вшанувати святину можна буде щодня з 09.30 до 19.00. О 18.00 перед іконою буде звершуватись акафіст з водосвятним молебнем і помазуванням святим єлеєм.

Адреса храму: м.Київ, вул. Алма-Аматинська, 109.

Тел.(044) 362-33-68

Проїзд:

Від ст.метро «Дружби Народів» маршрутка № 211 до кінцевої «Завод ДВРЗ»
Від ст.метро «Чернігівська» маршрутка № 555, № 423 до кінцевої «Завод ДВРЗ»
Від ст.метро «Лісова» трамвай № 32 до кінцевої «Завод ДВРЗ», трамвай № 33, № 2 до кінцевої «Завод ДВРЗ»