Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЕВ. Звершено освячення нижнього храму Свято-Пантелеімонівської парафії Дніпровського благочиння


22 листопада з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив чин освячення нижнього храму на честь Зимненської ікони Божої Матері парафії на честь великомученика і цілителя Пантелеімона, що в Дарницькому районі міста Києва. Після чинопослідування архієрей звершив Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: глава Адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк, настоятель храму протоієрей Олександр Криницький, а також гості парафії у священному сані.

Після читання Євангелія владика Павел звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом. На сугубій ектенії було піднесено молитву за мир в Україні.

Наприкінці богослужіння митрополит Павел з благословення Предстоятеля УПЦ нагородив церковними орденами ктиторів і тих, хто багато потрудився над зведенням і благоустроєм храму.

lavra.ua