Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВIННИЦЯ. Священики-волонтери відвідали Авдіївку та інші «гарячі точки» у зоні АТО

Для ієрея Романа Загоруйко зі Жмеринського району ця поїздка у зону АТО була восьмою, а для протоієрея Анатолія Кузнецова, настоятеля храму святого Іоанна Богослова с. Михайлівки Вінницького району – вже десятою. Отець Анатолій жалкує, що не зміг бути разом з членами Тульчинської волонтерської сотні у попередній поїздці, яка тривала з 10 по 14 листопада. Тоді волонтери, яких супроводжував ієромонах Стефан з Тульчинської єпархії, відвідали Святогірську Успенську Лавру і залишили допомогу для постраждалих від бойових дій, яким надала притулок обитель.

Чергова поїздка тривала з 15 по 20 листопада. Разом з волонтерами з Тульчина та вінницької благодійної організації «Ніхто крім нас» священики Вінницької єпархії відвідали кілька «гарячих точок» на сході України. Отець Роман розповідає, що найскладнішу ситуацію вони застали у Авдіївці, де по сьогоднішній день відбуваються збройні зіткнення та існує пряма загроза людському життю. Сюди волонтери привезли продукти та засоби особистої гігієни. Священики роздавали воїнам натільні хрестики, молитвослови та іконки. Отець Анатолій зазначив, що хрестики та молитвослови солдати приймають з особливим почуттям і надією на Божу допомогу і підтримку. Також приємними і зворушливими подарунками для воїнів були дитячі малюнки з щирими побажаннями миру і швидкого повернення у рідні домівки.

Волонтери побували також у населених пунктах: Федорівці, Артемівську, Тарасівці, Світличному, Волновасі, а також на блокпостах, які зустрічалися на їхньому шляху. Крім допомоги у вигляді речей і продуктів, священики намагалися якомога більше спілкуватися з військовослужбовцями, помолитися за них і підтримати їх духовно.

Одним з пунктів волонтерського маршруту цього разу був Дніпропетровський військовий шпиталь, де перебував після важкого поранення і операції друг тульчинських волонтерів і вінницьких священиків, наш земляк Андрій. Волонтери привезли йому медикаменти та інвалідний візок, який надав БФ «Ніхто крім нас». Друзі мали довге спілкування з пораненим воїном та його матір’ю і намагалися підтримати їх у цій складній ситуації.

Отець Анатолій розповів, що під час цієї поїздки було багато зустрічей з військовослужбовцями з Вінниччини, котрі зустрічали земляків з особливою радістю. За словами священика, після кожної поїздки на схід він все більше переконується, що діяльність волонтерів та священнослужителів у зоні АТО є необхідною і сприймається вона з великою вдячністю від воїнів та їхніх сімей, дякують не лише за матеріальну, а й за духовну молитву і підтримку.

У свою чергу священики дякують своїм колегам-волонтерам з Тульчинської волонтерської, благодійному фонду «Ніхто крім нас», підприємцям Валерію Владиці, Олександру Бедраку та Петру Собко та простим людям, парафіянам, які жертвували кошти та продукти для здійснення чергової поїздки у зону АТО.

Прес-служба Вінницької єпархії