Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Студенти-волонтери отримали нагороди від митрополита Симеона

16 листопада, напередодні Міжнародного дня студентів, у Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниці відбулося урочисте нагородження студентів вінницьких вищих навчальних закладів, котрі у якості волонтерів допомагають у лікуванні та реабілітації поранених військовослужбовців. 

Тридцять молодих людей отримали від митрополита Вінницького і Барського Симеона грамоти «за волонтерську діяльність, допомогу пораненим у зоні АТО військовослужбовцям Збройних Сил України та проявлені християнські чесноти: милосердя, жертовність і любов до ближнього». 

Нагороджені є членами «Наглядово-координаційної ради ГО та волонтерів при військово-медичному клінічному центрі». В основному — це студенти Вінницького національного медичного університету, а також Донецького національного, Вінницького технічного університету, коледжу харчових технологій, медичного коледжу, торговельно-економічного університету. Одні з них є волонтерами у Військово-медичному Клінічному центрі Центрального регіону, куди привозять на лікування і реабілітацію воїнів з зони АТО. Інші – самі неодноразово їздили на схід і працювали волонтерами у польовому шпиталі або супроводжували вантажі з гуманітарною допомогою для військових від вінничан.

Перед врученням грамот митрополит Симеон звершив молебень за мир в Україні. Архіпастир подякував студентам, які у свої молоді роки щиро вболівають за майбутнє своєї країни і допомагають її захисникам. Митрополит Симеон нагадав слова святого апостола Іоанна Богослова: «Дiти мої! Будемо любити не словом чи язиком, а дiлом i правдою» (1 Ін. 3,18). Ці слова, як зауважив архіпастир, у повній мірі стосуються волонтерів, адже вони, виконуючи заповідь про любов до ближнього, жертвують для цього своїми силами, вільним часом, коштами, ризикують часто і власним життям, особливо тоді, коли надають допомогу у шпиталі на передовій.

Окрім студентів грамоти від митрополита Симеона отримали й «старші» волонтери, або «старші госпітальєри», як вони себе називають. Ці люди відповідають за забезпечення медикаментами та засобами медичного призначення, а також шукають тих, хто може фінансово допомогти.

Митрополит Симеон нагородив Відзнаками Вінницької єпархії й меценатів, які підтримують діяльність «Наглядово-координаційної ради ГО та волонтерів при військово-медичному клінічному центрі» і подякував їм за добре серце і небайдужість до чужого болю.

Митрополит Симеон вручив відзнаку і керівнику волонтерської організації Олені Верлан-Кульшенко, яка є головним організатором і «мотором» волонтерської діяльності у вінницькому Військово-медичному Клінічному центрі і у польовому шпиталі. Владика побажав Божого благословення Олені Олександрівні і її студентам та колегам-волонтерам у добрій справі допомоги хворим і пораненим воїнам. Митрополит Симеон висловив сподівання на продовження тісної співпраці між «Наглядово-координаційною радою ГО та волонтерів при військово-медичному клінічному центрі» і Вінницькою єпархією УПЦ, а також громадою Свято-Троїцького храму, який діє на території Військово-медичного центру, настоятель якого протоієрей Олексій Волков сам неодноразово бував у зоні АТО, а також здійснює душпастирську діяльність серед поранених безпосередньо у медичному центрі.

Після урочистого нагородження митрополит Симеон запросив усіх присутніх на святкову трапезу, під час якої владика спілкувався з молодими волонтерами і вітав їх з днем студентства, пригадуючи свою молодість, коли він і сам був студентом Вінницького медичного вузу.

Прес-служба Вінницької єпархії.