Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Хресний Хід у Ратно за мир i вiру

22 листопада, в Ратному відбувся хресний хід з мощами святого Великого рівноапостольного князя Володимира, Почаївською іконою Божої Матері та іконою Андрія Первозваного. З самого ранку у храмах селища розпочалися Божественні літургії.
По закінченню служби в Амфілохіївському храмі парафіяни разом із настоятелем вирушили хресним ходом до храму преподобного Агапіта Печерського, де до процесії приєдналися прихожани цієї церкви. Шість священиків на чолі з благочинним Ратнівської округи протоієреєм Анатолієм Гурським супроводжували святині. Учасники хресного ходу пройшли вулицею Газіна, возносячи молитви до Господа і Його святих, за мир і спокій в Україні та збереження канонічного православ’я. Зупинилися біля перехрестя в центрі, прочитали Євангеліє і далі попрямували до Різдво-Богородичного храму, де на учасників хресного ходу уже чекали парафіяни та священики. Після урочистої зустрічі і обходу храму зі святинями їх занесли до церкви, звершили літургію і молебень, а всіх присутніх помазали святим єлеєм.
У хресному ході за підрахунками взяло участь близько однієї тисячі людей. Долучитися до урочистості прибули віряни із сіл району, а також священики із Заболоття, Здомишля, Проходу, Жирич та ратнівських храмів.
У неділю ввечері в Різдво-Богородичному храмі відслужили акафіст князю Володимиру. На цьому й завершилося перебування великої святині – святих мощей рівноапостольного князя Володимира, на теренах ратнівського благочиння.