Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Учні єпархіальної дитячої хорової школи здійснили паломництво до Києва

29 жовтня відбулася паломницька поїздка учнів Білоцерківської єпархіальної дитячої хорової школи. Разом із вчителями і батьками 32 учня 2-6 класів відвідали святині м. Києва. Спочатку автобуси із малими паломниками рушили до Свято-Покровського Голосіївського чоловічого монастиря. Тут священик Сергій Сиротинський помічник голови молодіжного відділу Білоцерківської єпархії розповів дітям історію обителі і житія подвижників благочестя, які тут спасалися. Діти оглянули чудово впорядковану територію монастиря, помолились в Свято-Покровському храмі, відвідали книжкову крамницю. Наступним пунктом паломництва став Свято-Введенський чоловічий монастир. З благословення благочинного обителі архімандрита Еразма дітям влаштували чудову екскурсію, розповіли цікаві факти про створення монастиря і житіє його засновниці — преподобної Димитри Київської. Всі поклонилися чудотворній іконі Богородиці «Призри на смирення» та мощам преподобних матерів Олімпіади та Димитри Київських.

Далі паломники відвідали Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру. Незабутні враження діти отримали від насиченої екскурсії, яку підготував для них вихованець 2 класу Київської Духовної семінарії Мар’ян Багрій. Всі побували в Ближніх і Дальніх печерах, помолились на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира, поспівали колядок біля Вертепу, що поблизу Ближніх печер. Завершилась екскурсія Лаврою смачним обідом в трапезній.

Завершальним святим місцем, куди завітали цього дня паломники з Білої Церкви, був Свято-Троїцький Іонінський монастир. Тут діти змогли помилуватись чудовими краєвидами Ботанічного саду, побігати широкими просторами монастирської території. Дуже цікаву і виключно пізнавальну екскурсію монастирем провів насельник обителі архімандрит Серафим. І дітям і дорослим вдалося відкрити для себе багато нового, адже о. Серафим розповідав історії та факти, які або зберігаються в малодоступних архівах, або бережно передаються братією своїм наступникам.

Втомлені, але вдоволені діти повертались додому, співаючи дорогою пісні, які вони вчать в Хоровій школі. Цілий вечір вдячні батьки телефонували педагогу-організатору, дякуючи за поїздку і зауважуючи, як захоплено діти ділились своїми враженнями вдома.

Прес-служба Білоцерківської єпархії