Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. «Правий сектор» готує захоплення ще одного храму

 

 Керівник Тернопільського осередку «Правий сектор» Василь Лабайчук заявив, що за тиждень планує зі своїми бійцями відібрати у місцевої громади канонічної Православної Церкви храм в селі Колосова на Тернопільщині.

Про це очільник радикального угрупування повідомив столичному Інформаційному Бюро “Правий” 29 вересня. 

«Якщо влада не дасть дозволу служити – то громада забере храм, бо це її церква», – сказав Лабайчук, коментуючи свої претензії на храм УПЦ. «Ми в кожному випадку приїжджаємо, де утворюється нова громада “Київського патріархату”», – зізнався очільник тернопільського осередку «Правого сектору».

Нагадаємо, що 28 вересня праворадикали приїздили до села і повідомили місцевих жителів, що скоро відберуть їхній храм. Вони незаконно проникли на подвір’я церкви, а коли одна з місцевих мешканок намагалася зазняти все, що відбувається на телефон, озброєний бойовик «Правого сектору» вихопив у неї мобільний апарат та знищив SIM-карту. Лобайчук у своєму коментарі журналістам не зізнається про те, що саме бойовики напали на жінку і заявляє, що на мешканку села, яка буцімто хотіла перешкодити богослужінню, здійснили напад місцеві, а «їхні хлопці були, але вони з машин не виходили».

Тож, чергова брехня в повідомленні на вище згадуваному ресурсі про те, що нібито жителі села Колосова на Тернопільщині звернулися до «Правого сектору» про захист – закономірна. Саме в такий спосіб бойовики намагаються вже за тиждень підготувати інформаційне поле для своїх рейдерських дій.

Раніше на офіційному сайті ГО «Правий сектор» була розміщена заява, в якій праворадикали повідомили про здійснення протизаконного рейдерського захоплення культової споруди. Вони взяли на себе відповідальність за побиття вірян УПЦ в сусідній Катеринівці та тепер погрожують такими ж методами діяти й далі. Вийшовши безнаказаними з конфлікту в Катеринівці, праворадикали націлилися тепер на Колосову.

Зазначимо, що під час брифінгу в Києво-Печерській Лаврі голова Інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент (Вечеря) зробив відкрите звернення до керівників МВС та Міністерства Культури, у якому попросив роз’яснення щодо різниці в трактуваннях цими установами подій в Катеринівці з офіційними заявами «Правого сектору».