Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Митрополит Софроній відвідав своє рідне село Мнишин

Жителі с. Мнишин Гощанського району 14 жовтня святкують своє престольне свято, адже місцевий храм освячено на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Святкові урочистості, по благословенню Високопреосвященнішого Варфоломія митрополита Рівненського та Острозького, очолив митрополит Черкаський і Канівський Софроній – уродженець цього села.

Митрополиту Софронію співслужили прес-секретар Рівненської єпархії ігумен Герман (Кулакевич), священики уродженці села, які служать в різних єпархіях УПЦ, та духовенство району. Після читання Євангелія до присутніх зі словом повчання звернувся клірик Черкаської єпархії митрофорний протоієрей Петро Дмитрук – рідний брат владики Софронія.
По традиції було звершено молебень з обходженням навколо храму. На закінчення святкування митрополит Софроній презентував книгу, яка була написана його благословенням та підтримкою, під назвою «Мнишин» – Нариси з історії села від давнини до наших днів. Книгу отримали всі присутні на святі.
– Бережіть церковну єдність! Любіть нашу рідну українську землю! – закликав Владика Софроній присутніх. – Не допустіть церковного безладу, втягування Церкви у політичні чвари! Слухайте її священний голос і настанови ваших пастирів!
Митрополит Софроній передав свої вітання правлячому архієрею митрополиту Варфоломію, дякуючи Владиці за молитви та благословення молитися в рідному храмі. Настоятель храму священик Володимир Фурманчук подякував владиці за святкову службу та попросив і надалі не забувати своє рідне село у своїх молитвах.