Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Митрополит Варфоломій відвідав новоутворену обитель

З архіпастирським візитом митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій відвідав новоутворену обитель на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці, що с. Адрусієв Гощанського району. Оглянувши приміщення майбутньої обителі, Владика благословив носіння першої монашеської одежі трьом послушницям. Звернувшись до новоначальних Митрополит сказав: «Ви являєтесь першими насельницями обителі, ото ж тримайтеся монастиря, трудіться, моліться, ревно виконуйте послух, який буде возлагатись на вас, для того, щоб через труди на благо Святої Церкви, наслідувати Царство Небесне».

Трудами та старанням старшої сестри монахині Павли (Заїки) при обителі організовується недільна школа, Владику радо вітали юні вихованці школи своїм співом та віршами. Митрополит Варфоломій благословив нове приміщення для заняття.

Зустріти митрополита прибув і місцевий голова сільської ради Андрій Лукіанович, який пообіцяв допомагати насельницям.
Звернувшись зі словом до присутніх Архіпастир привітав всіх з першим маленьким монастирським святом, попросив всяко підтримувати сестер, і молитвою, і матеріально, для того, щоб у майбутньому тут утворилася свята обитель, через яку багато людей могли б спасти свої дорогоцінні безсмертні душі.