Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. В Оженинській ЗОШ І-ІІІст. освятили молитовну кімнату

Святковий молебень з освяченням Світлиці духовності, по благословенню Високопреосвященнішого Варфоломія митрополита Рівненського та Острозького очолив настоятель Свято-Воскресенського храму м. Острога, протоієрей Віктор Земляний з представниками духовенства Острожчини.

– Приємно відзначити, що з Божою поміччю, загальними зусиллям та прагненням усіх – районної влади, управління освіти, молоді та спорту, керівництва навчального закладу та духовенства було втілено в життя задум – відкриття Світлиці духовності. Ікони, література, лампадка – це маленька краплинка, до якої долучилися всі, підкреслила директор закладу Неля Хімін.

– Сподіваюсь, що Світлиця стане для усіх хто навчається, працює в цих стінах світлом духовності, миру, спокою та Божої благодаті – зазначив о. Віктор
Нагадаємо, що це вже не перша відкрита світлиця при навчальних закладах Острожчини. Тому дирекція школи вважає, що реалізація створення Світлиці духовності сприятиме духовному відродженню кожної особистості. Сьогодні робиться усе, щоб у дитини виникла потреба долучатися до культури та релігії українського народу, історії нашого краю, духовності. Адже яке зерно ми посіємо в душі дітей, таке й проросте воно в майбутньому, впливаючи на формування характеру та самосвідомості особистості.
Освяченню молитовної кімнати, напередодні Дня захисника Вітчизни, передував святковий концерт, присвячений воїнам-землякам, колишнім випускникам школи. У всіх святкових дійствах взяли участь голова Острозької РДА Віталій Ундір, заступник голови Острозької районної ради Надія Дем’янчук, начальник управління освіти, молоді та спорту Острозької РДА Олександр Харчук, настоятелі церков с. Розваж, Бродівське, Завизів, представники Оженинської громади, ЗМІ.
До присутніх з вітальними словами та словами подяки звернувся і голова Острозької райдержадміністрації Віталій Ундір, який нагородив учасників АТО грамотами, подарунками Острозької районної державної адміністрації та районної ради за героїзм і вірність Батьківщині.