Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Віряни УПЦ перекрили дорогу в с. Чудниця, аби мати можливість молитись

Перекрити дорогу, аби мати можливість молитись, змушені були прихожани Української Православної церкви у селі Чудниця Гощанського району. Уже більше року у селі прихильники Київського патріархату чинять на них тиск різними шляхами та звинувачують у непатріотичності. Перший вияв агресії з боку КП стався ще у березні цього року. Під час одного з Богослужінь, до храму ввірвались кремезні чоловіки разом із деякими місцевими жителями, перекинули ікони та Євангеліє, витиснули людей і захопили церкву. Усе це відбувалось в присутності міліції, яка не перешкоджала діям нападників. Відтоді, порушивши усі можливі закони: держави, совісті та Біблії, УПЦ «КП» привласнила храм і нині претендує ще й на церковну хату, в якій донедавна релігійна громада УПЦ вимушена була здійснювати Богослужіння.

Табличку з написом «Власність Київського патріархату» побачили жінки, що напередодні недільного дня прийшли прибрати хату, в якій моляться після захвату храму. Обурені подібною витівкою, зібрали віруючих і зранку 4 жовтня перекрили трасу Київ – Чоп з вимогою відчинити оселю та зобов’язати місцеву громаду УПЦ «КП» припинити агресивні нападки в бік Української Православної церкви . Реакція працівників ДАІ, органів внутрішніх справ та місцевого районного керівництва на своєрідну акцію протесту була миттєвою – змусили представників УПЦ «КП» зрізати замки.

Варто зауважити, що 10.02.2015 року рішенням Гощанського районного суду було заборонено УПЦ «КП» виготовляти документи із землеустрою, але сільська рада та Київський патріархат не виконали рішення суду і таки виготовили заборонені документи. За інформацією начальника Гощанського райвідділу міліції, по даному факту відкрите кримінальне провадження за ст. 382 КК України.

Втім, маючи вже кілька попереджень та відкрите кримінальне провадження, представники УПЦ «КП» і досі не зупиняються і продовжують порушувати закони. 7 жовтня вдруге забили дошками двері і навісили замки на церковну хату. Релігійна громада УПЦ повідомила про інцидент у міліцію та районну адміністрацію, конфлікт вкотре вдалось залагодити, але віруючі налаштовані тепер ще категоричніше – в разі подібних витівок їхня реакція буде миттєвою і тепер трасу перекриватимуть не на годину, як це відбулось 4 жовтня, а на весь день, аби про утиски релігійної громади Української Православної церкви у селі Чудниця почули не тільки в районі, а й в усій Україні.