Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. Орденом святих Антонія і Феодосія Печерських I ступеня нагороджено ігуменю Віру (таран)

30 вересня, в день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, настоятельниця Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря ігуменя Віра (Таран) молитовно відзначила свій День тезоіменитства. Божественну літургію в соборному храмі Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Владиці співслужили Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, Єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство Ніжинської єпархії та гості обителі в священному сані.

За богослужінням була виголошена сугуба молитва за мир в Україні.

Після завершення Божественної літургії відбувся молебень, під час якого архіпастирі піднесли молитву до святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Після одпусту Митрополит Павел привітав усіх присутніх зі святом та з особливими словами вітань звернувся до настоятельниці монастиря ігумені Віри, котра відзначає день свого небесного покровителя та 70 років з дня народження.

Архієпископ Іриней також поздоровив матушку та побажав їй благословенного довголіття і Божої допомоги у звершенні свого церковного послуху. За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Керуючий Ніжинською єпархією нагородив ігуменю Віру орденом святих Антонія і Феодосія Печерських I ступеня.