Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Коментар протоієрея Димитрія Плотнікова щодо замаху на нього в храмі

Коментар протоієрея Димитрія Плотнікова щодо замаху на нього в храмі
Інцидент стався минулої п’ятниці, 23 жовтня, в храмі святителя Миколая, що навпроти Дарницького залізничного вокзалу (вул. Привокзальна).

Як повідомив нашому кореспонденту протоієрей Димитрій Плотніков, в ЗМІ подано дещо викривлену інформацію.

- Сталося це не 26-го, а 23-го жовтня о 14 годині, — розповів о. Димитрій. — Я щойно приїхав з причастя хворої і встиг лише занести Святі Дари у вівтар. Коли до храму зайшла жінка, на вигляд ненормальна. Вона приходила до храму весною і робила над свічками паси руками, потім стала перевертати їх. Цього разу вона також кинулася до свічок у свічній лавці, потім жбурнула камінь у свічницю, але та ухилилася. Я вивів жінку з церкви, але вона згодом повернулася з газетою в руці, в якій було приховано ніж. І вона кинулася на мене, зі словами: «Я вб’ю тебе!».

Преса інформує, що мені нанесено легке тілесне ушкодження. Насправді, ніж біснуватої жінки пробив мені м’язи руки вище поручів і я протягом півгодини втратив понад 400 г. крові. Удар було спрямовано в груди, але я встиг ухилитися, і відвести його рукою. Стали в нагоді спортивні навички. Так що це був замах на вбивство.

Поранений священик тричі дзвонив до міліції, прагнув затримати злочинницю, але тій вдалося втекти. Міліція прибула лише через 25 хвилин. Ведеться слідство.

Наразі священик має благословення отримати у слідчих органів більш повну інформацію про слідчі дії щодо цього інциденту.

Прес-служба Київської Митрополії