Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон звершив паломницький візит до святинь східної України

12 – 15 жовтня паломницька група на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном відвідала Харківську, Донецьку та Ізюмську єпархії. Владика та клірики Вінницької єпархії мали змогу вклонитись багатьом святиням.12 жовтня митрополит Симеон з паломниками відвідали Благовіщенський кафедральний собор м. Харкова, де молитовно вклонилась чудотворній Озерянській іконі Божої Матері, а також мощам святителя Афанасія Патріарха Цареградського (мощі перебувають у сидячому положенні), священномученика Олександра Харківського (першого архієрея Вінницької єпархії), святителя Мелетія Харківського, а також помолилися біля могили покійного митрополита Никодима (Руснака). Група також відвідала Свято-Покровський чоловічий монастир, де у архієрейській резиденції відбулась братська зустріч між митрополитом Симеоном та митрополитом Харківським і Богодуховським Онуфрієм. Владика Онуфрій розповів про життя єпархії.

13 жовтня вінничани відвідали м. Соледар Донецької області, де знаходяться соляні шахти. Митрополит Симеон та духовенство спустились на 200- метрову глибину соляної шахти №1 (почала працювати 135 років тому) та мали змогу ознайомитися з процесом виробництва харчової солі. У шахті паломники помолились у Свято-Миколаївському храмі. У часи радянської влади храм був закритий та перебував в занедбаному стані. Наразі храм відновлено, в ньому проводяться богослужіння.

Після відвідання Соледару паломницька група відправилась до Свято-Успенської Святогірської Лаври. Шлях групи пролягав через міста Артемівськ та Слов’янськ де ще донедавна проходили бойові дії.

13-14 жовтня у Свято-Успенській Святогірській Лаврі відбулись святкові богослужіння, які очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Докладніше про це можна прочитати ТУТ.  Після Богослужінь паломники вклонились святиням Святогірської Лаври, зокрема побували у печерах.

15 жовтня митрополит Симеон з духовенством Вінницької єпархії відвідали скит Святогірської Лаври у с. Богородичне. Після цього вирушили до Ізюмської єпархії де у Свято-Вознесенському соборі паломників зустрічав керуючий Ізюмською єпархією архієпископ Єлисей. Владика розповів про святині собору та єпархії. Також паломники молитовно вклонились чудотворній Піщанській іконі Божої Матері. Після цього відвідали  скит Піщанської ікони Божої Матері, у якому знаходиться цілюще джерело. Того ж дня паломницька група на чолі з митрополитом Симеоном повернулась до Вінниці.

Прес-служба Вінницької єпархії.