Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. На батьківщині Блаженнішого Митрополита Онуфрія відбувся хресний хід

 

13 серпня, напередодні свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та Дня пам’яті семи мучеників Маккавеїв, з Коритного, рідного села Блаженнішого Митрополита Онуфрія, вирушив традиційний хресний хід у містечко Вашківці Вижницького району Чернівецької області, де знаходиться монастир святої праведної Анни.

На вершині Аниної гори у містечку Вашківці на Буковині у 1993 році був побудований жіночий монастир. Гора відома своїми чудовими проявами ще з XVIII століття. За повір’ям, у часи татаро-монгольського ярма праведна Анна, рятуючись від кочівників, піднялася на гору, де в ті часи стояла маленька церква, і була врятована від наруги – по молитві дівчини земля розверзлася і приховала її від ворогів.

У монастирський комплекс входить собор Святої Анни, нижня церква Великомучеників Маккавеїв, келії та господарські корпусу, а також будинок престарілих. На сьогоднішній день в жіночому монастирі проживає близько п’ятдесяти монахинь.

Близько 300 віруючих зібралось у коритненському храмі на честь святителя Миколая Чудотворця на молебень, після якого почався хресний хід.

Біля монастирської брами на Аниній горі паломників зустріла ігуменя Нонна (Ткачук) з сестрами.

Після хресного ходу було звершене всенічне бдіння, яке очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство обителі. За богослужінням молилися чисельні парафіяни обителі.

14 серпня, в день свята, Божественну літургію в монастирі святої праведної Анни очолить Предстоятель УПЦ, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.