Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. В с. Білогородка Дубенського району православні, вигнані розкольниками, будують новий храм

В жовтні 2014 року, в с. Білогородка, Дубенського району представниками Київського патріархату було захоплено храм святого апостола Луки.

Жорстоко захоплюючи храми, розкольники говорять, що більшість громади сама переходить під їхню юрисдикцію. Але дивлячись на ті факти, які відбуваються по тих селах де храми у православних відібрані,ми бачимо, що все таки православні люди, які не зрадили своїй церкві лишаються, і мало того, то вони ще і готові будувати собі нові храми.
Так 14 серпня, в день свята Винесення Древа Животворящого Хреста Господнього та святих Мучеників Маковеїв православні віруючі с. Білогородка зробили перший крок до будівництва нового храму.
По благословенню Високопреосвященнішого Варфоломія митрополита Рівненського та Острозького, на запрошення громади та настоятеля Свято-Лукинської парафії першого Дубенського благочиння ієрея Віталія Чайки до молитовного будинку, де громада тимчасово звершує служби прибув помічник благочинного митрофорний протоієрей Анатолій Богданов. Який звершив Божественну Літургію.
По завершенні літургії було здійснено хресний хід до місця будівництва нового храму, де звершили Чин Малого освячення води та молебень на Початок всякого доброго діла, щоб розпочати підготовку фундаменту під закладку. Молитва проходила святково-піднесено. Було традиційно освячено зілля та мед.
Протоієрей Анатолій звернувся до присутніх зі словом повчання, та духовної підтримки. Передав благословення правлячого Владики-митрополита на початок будівництва.
На другий день після свята, з Божою допомогою, було викопано рів під фундамент.