Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священики Волинської єпархії допомагатимуть рятувальникам

21 серпня за благословенням митрополита Волинського і Луцького Нифонта, відбулась зустріч секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука та голови єпархіального інформаційно-просвітницького відділу Валентина Марчука із начальником управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимиром Грушовінчуком.

В ході зустрічі були обговорені питання співпраці Волинської єпархії із управлінням ДСНС у Волинській області. Зокрема, за благословенням владики Нифонта, священики благочинь єпархії, де на даний час відбуваються пожежі на торфовищах та у лісах, опікуватимуться працівниками пожежної служби, котрі у нелегких умовах приборкують вогняну стихію. Духовенство надаватиме рятувальникам продукти харчування, питну водою та займатиметься душпастирською підтримкою вогнеборців.

В управлінні ДСНС у Волинській області зазначають, що наразі вогонь загрожує розповсюдитись на лісові масиви та населені пункти. «Для гасіння цих пожеж залучені значні матеріальні ресурси. Уже декілька тижнів приборкання вогню здійснюють майже півсотні рятувальників та працівників інших установ», – розповів Володимир Грушовінчук і підкреслив необхідність об’єднання зусиль задля подолання вогняної стихії.

Разом із наданням духовної та посильної матеріальної підтримки працівникам служби з надзвичайних ситуацій, священики зобов’язалися найближчим часом проводити в усіх храмах Волинської єпархії виступи перед парафіянами із роз’ясненням небезпеки порушення правил пожежної безпеки.

Волинська єпархія