Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Від угринівського священика розкольники вимагають 60 тисяч гривень

Від настоятеля захопленого розкольниками Хрестовоздвиженського храму в с. Угринів на Волині протоієрея Ростислава Сапожника в черговий раз вимагають грошей і звільнення будинку, у якому проживає його сім’я.

цифри-ростутьСвященик буцімто мусив сплачувати по 6 тисяч за місяць орендної плати з жовтня 2014 року релігійній громаді «Київського патріархату», утвореній після захоплення храму УПЦ.

Згідно з «приписом» борг родини вже становить 60 тисяч гривен.

Боротьба за храмову власність, у тому числі – за будинок священика, який вже понад 17 років утримує зареєстрована у ньому родина Сапожників, триває більше року. По справі щодо земельної ділянки, на якій розташована будівля, досі триває судовий розгляд.

Не дивлячись на це, громада т.з. УПЦ КП, яка діє під патронатом місцевого бізнесмена Андрія Турака, приватизувала житлове приміщення, у якому прописана родина, разом з даною ділянкою землі.

Тож священику, його дружині-регенту та їхнім неповнолітнім синам – 17-річному студенту та 11-річному школяреві пропонують або заплатити 60 тисяч гривень, або звільнити приміщення.

Нагадаємо, за планом зачинщиків міжконфесійного конфлікту в Угринові, рік тому, на свято Преображення Господнього, протоієрей Ростислав Сапожник мав офіційно сповістити сільську громаду про те, що він погодився перейти під патронат «УПЦ КП». Взамін зради віри йому обіцяли у подарунок хату та гроші.

За матеріалами сайту Про Церкву