Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КУЗНЕЦОВСЬК. Митрополит Анатолій очолив храмове свято в кафедральному соборі міста

19 серпня Православна Церква святкує Преображення Господнє. В цей святковий день, за багатолітньою традицією, керуючий Сарненсько-Поліською єпархією митрополит Анатолій прибув з архіпастирським візитом до Свято-Преображенського кафедрального собору міста атомників – Кузнецовськ, де з нагоди храмового свята очолив Божественну Літургію. За богослужінням владиці співслужили настоятель храму протоієрей Володимир Денисюк та духовенство собору.

Після читання Святого Євангелія, митрополит Анатолій виголосив проповідь на тему Преображення Господнього. У своєму слові владика розкрив зміст історичного євангельського свідчення, в якій, зокрема, сказав: « На свято Преображення Спаситель миру преобразившись, відкрив свою Божественну природу…».

За богослужінням підносилися молитви за мир в державі.

По закінченню Літургії митрополит Анатолій прочитав молитви на освячення плодів, а під час хресного ходу окропив їх святою водою.

За богослужінням молився в.о. міського голови І.В.Куц.

Після завершення богослужіння владика привітав духовенство та парафіян з храмовим святом, побажавши кріпості, сил тілесних і духовних. Святкове богослужіння закінчилoсь співом многоліття.