Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОЗИН. Борисо-Глібська парафія містечка піднесла молитви своїм небесним покровителям

6 серпня парафія на честь страстотерпців благовірних князів Бориса і Гліба, що у містечку Козин Обухівського району, відзначила престольне свято. За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Божественну літургію очолив глава Адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба).

Йому співслужили настоятель храму і благочинний Українського благочиння протоієрей Петро Артерчук та духовенство благочиння.

Після читання Євангелія отець Віктор звернувся до парафіян з пастирським словом. «Святі князі Борис і Гліб у своєму житті втілили ту заповідь Христа, яку ми зараз чули: любіть один одного. Той жертовний вчинок, яким святі брати не допустили кровопролитного протистояння на Русі, показує нам, чим і ми повинні визначати своє життя — заповідями Христовими. Адже і сьогодні, коли на нашій землі триває протистояння, їх приклад свідчить, що євангельські істини актуальні на всяк час», — зазначив архімандрит.

Наприкінці літургії відбувся чин Славлення перед шанованим образом святих Бориса і Гліба з піднесенням молитви до благовірних князів.

Після відпусту отець Віктор привітав настоятеля і парафіян з престольним святом. У свою чергу, отець Петро подякував главі Адміністративного апарату за теплі слова вітання та його участь у соборній молитві духовенства і вірних у цей святковий день.