Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Напередодні свята Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

27 серпня, напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Ікона Успіння Пресвятої Богородиці

Успіння Пресвятої Богородиці є двонадесятим святом Православної Церкви. Його історія сягає перших віків християнства, що засвідчують згадки про святкування Успіння Пречистої Діви Марії в творах блж. Ієроніма, блж. Августина, свт. Григорія Турського. У 595 році за ініціативи імператора Маврикія, який здобув перемогу над персами 15 серпня (за старим стилем), Успіння Пресвятої Богородиці стало загальноцерковним святом. Головною метою його встановлення було прославлення Богоматері та Її успіння. Разом із тим, нинішнє свято викрило хибні віровчення єретиків IV століття, які заперечували людську природу Богородиці та Її тілесну кончину.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніженський і Прилуцький Іриней, єпископи: Львівський і Галицький Філарет, Діонисій (Константинов), Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Золотоношський Іоанн, а також духовенство обителі.

Сьогодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Початок богослужіння о 9:00. Після богослужіння відбудеться хресний хід на Дальні печери.