Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В єпархіях УПЦ моляться за душі загиблих українських військових

31 липня у селі Андрушки Житомирської області відбулося поховання воїна ЗСУ Сергія Ковальчука. Помолитися за упокій душі загиблого військового прийшло близько тисячі односельчан

Відспівування 24-річного українського військового звершив благочинний Попільнянського району Житомирської єпархії протоієрей Петро Лис у співслужінні священиків благочиння. Вшанувати пам’ять та помолитися за односельчанина, який помер від поранень під час бойових дій на Сході України, прийшли більше тисячі людей.

4 серпня, у селі Одрадокам’янка Бериславського району Херсонської області проводили в останню путь військового ЗСУ Петра Кривоуса, який загинув поблизу Курахова на Донеччині. З благословення Преосвященнішого єпископа Новокаховського і Генічеського Філарета, поховання воїна звершив секретар Новокаховської єпархії протоієрей Миколай Ананьїн у співслужінні з керівником єпархіального місіонерського відділу ієромонахом Іларіоном (Воскобойниковим) та керівником відділу співпраці зі Збройними силами протоієреєм Георгієм Яковчуком.

Діти військових відвідали храмовий комплекс у Асканії-Новій

Діти військових відвідали храмовий комплекс у Асканії-Новій, що відома своїм унікальним заповідником

Зазначимо, що в єпархіях Української Православної Церкви продовжують опікувати та всіляко підтримувати українських військових та постраждалих у зоні збройного конфлікту. Зокрема, нещодавно храмовий комплекс у смт Асканія-Нова, що на Херсонщині, відвідали діти військовослужбовців 30-ої механізованої бригади 12-го інженерного полка м.Новоград-Волинський і 26-ої Бердичівської бригади, котрі загинули або отримали поранення під час бойових дій на Сході України. Для дітей був організований активний відпочинок і проведена екскурсія.

За матеріалами Житомирської, Херсонської та Новокаховської єпархій УПЦ

http://church.ua/