Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. 14 вересня Предстоятель УПЦ очолить свято Собору Вінницьких святих

14 вересня, в день Церковного новоліття, свята Собору Вінницьких святих і дня пам’яті небесного покровителя митрополита Симеона преподобного Симеона Стовпника, у кафедральному соборі буде звершена Божественна літургія, яку очолить Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Предстоятелю УПЦ співслужитимуть архієреї з України, Польщі, Білорусі, Молдови, Греції, і Грузії. О 17.00 у соборі буде відслужене всенічне бдіння. 

15 вересня, в день пам’яті преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських, Вінниччина, продовжуючи святкувати свято Собору Вінницьбких святих, молитовно відзначатиме 1000-ліття представлення святого рівноапостольного князя Володимира. Божественна літургія відбудеться у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі (смт. Браїлів Жмеринського району). Літургію очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні архієреїв та всього духовенства Вінницької єпархії. 

На святкування у Браїлів будуть привезені усі чудотворні ікони Вінницької єпархії: : Браїлівсько-Почаївська, Браїлівсько-Ченстоховська, Барська, Зиновинська, Писарівська, Кіровська, Тиврівська, Вінницько-Рожецька, а також мощі преподобного Симеона Стовпника.

Прес-служба Вінницької єпархії.