Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Черговий храм держава повернула у власність громаді УПЦ

16 серпня, по завершенні недільного богослужіння у Спасо-Преображенському храмі села Луки-Мелешківської Вінницького району, відбулося підписання акту про повернення державою церковної будівлі у власність релігійної громади. Відповідне рішення було підписане напередодні головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм.
В урочистій церемонії передачі храму разом з керівником світської влади брав участь керуючий Вінницькою єпархією УПЦ митрополит Вінницький і Барський Симеон. Архіпастир зауважив, що хоча й до цього часу громада фактично володіла храмовою будівлею, але офіційна передача колись націоналізованого храму свідчить про розуміння владою необхідності виправлення помилок минулого і відновлення історичної справедливості.

Разом із тим владика Симеон наголосив, що відтепер громада, як повноправний власних церковної будівлі, має докладати усіх зусиль для її збереження і утримання в належному стані, адже храм належить до списку «Перлини Поділля» та є пам’яткою архітектури місцевого значення. Керуючий єпархію побажав Божої допомоги у цьому настоятелю храму протоієрею Василію Альмухамеду та парафіянам, а також подякував керівництву області і особисто голові Вінницької ОДА за всебічне сприяння релігійним громадам УПЦ на Вінниччині у вирішенні їх нагальних проблем в тому числі й у питанні повернення храмових споруд релігійним громадам.

Прес-служба Вінницької єпархії.