Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся круглий стіл «Постать князя Володимира через призму історії та релігії»

9 липня представники Хмельницької єпархії УПЦ – протоієрей Олександр Дацюк та протоієрей Сергій Причишин взяли участь у засіданні наукового круглого столу «Постать князя Володимира через призму історії та релігії», яке відбулося у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Островського.

Організаторами вченого зібрання виступили управління культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА, Хмельницька міська організація Національної спілки краєзнавців України та ОУНБ ім. Островського. У науковому зібранні, окрім духовенства, взяли участь представники органів державної влади, науковці, краєзнавці, громадськість міста, ЗМІ, фахівці бібліотеки.
Для обговорення були виставлені наступні питання:
– Історія християнства на Поділлі від Володимира Великого до спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира;
– Духовний подвиг князя Володимира в контексті історії Поділля;
– Становлення цивільного і канонічного права, засад християнської родини і вітчизняної школи за часів правління князя Володимира Великого;
– Роль української ікони в духовному універсумі;
– Формування духовного виховання молоді на основах християнської моралі.
Під час засідання круглого столу його учасники мали можливість ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою за темою вченого зібрання із фондів ХОУНБ ім. М. Островського та переглянути відеоролик «Володимир Великий – Хреститель Русі».
У доповідях представники єпархії відзначили, що цього року ми вшановуємо низку важливих подій у житті Православної Церкви:
Церковна спільнота відзначає 1000-річчя упокоєння Великого Рівноапостольного князя Володимира, Хрестителя Русі, заново переосмислюючи ту велику справу, яку зробив Святий Князь Володимир для усіх нас та нашої Держави; Подільська єпархія святкує свій 220-річний Ювілей; а також, ми молитовно вшановуємо річницю смерті нашого славетного земляка, видатного ієрарха та богослова сучасності, патріота України, колишнього Предстоятеля Української Православної Церкви – Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та відзначили, що вказані події мають глибокий духовний зв’язок.