Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СМІЛА. Митрополит Софроній: Бути православним християнином — найбільше щастя для людини

 

У день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Митрополит Черкаський і Канівський Софроній звершив Божественну літургію у Покровському храмі міста Сміла.

Владика щиросердно привітав настоятеля храму протоієрея Петра Дмитрука, дбанням якого у Покровському соборі останнім часом зроблено багато реставраційних та оздоблювальних робіт.
За літургією Владика відзначив пастирську працю клірика цього храму протоієрея Олексія Лукаша, нагородивши його палицею.
Разом із архипастирем служили секретар єпархії протоієрей Василь Вознюк, клірики з усього Смілянського благочиння.
– Бути православним християнином – найбільше щастя для людини, – сказав Владика у своєму архіпастирському слові до численних парафіян. – Не випадково не лише перші апостоли, але всі святі, хто пізнав Христа, залишили пріоритети свого попереднього життя – прагнення до збагачення, матеріального накопичення, прив’язаність до плотських насолод тощо – і пішли за Христом, намагаючись втілювати Його настанови. І навпаки: людина без Бога, навіть дуже заможна, оточена багатьма насолодами, часто буває надзвичайно нещасною, шукає розради, впадає у депресивний психологічний стан. Наше справжнє щастя – лише у Христі й лише з Христом.