Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. 1000-ліття преставлення князя Володимира вшанували хресним ходом

Кілька сотень вірян пройшли у неділю вулицями Рівного хресним ходом від храму Всіх Волинських Святих, що в мікрорайоні Північний, до церкви Святих мучениць Віри, Надії та Любові і матері їх Софії, яка знаходиться у Вересневому. Велелюдний захід з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія відбувся з нагоди 1026-ліття Хрещення Русі-України та 1000-ліття упокоєння Святого Рівноапостольного князя Володимира.

Хресній ході передував молебень у храмі Всіх Волинських Святих, який відправив його настоятель протоієрей Жаровський у співслужінні духовенства церкви. Під час Богослужіння всі присутні у храмі на колінах просили у Всевишнього, щоб Він зіслав на нашу багатостраждальну Українську землю мир і злагоду. Віряни також молили в Господа за здоров’я всіх патріотів, які в зоні АТО відстоюють незалежність та соборність рідної держави.

По закінченню молебню протоієрей Михайло Жаровський звернувся до вірян з пастирським словом. Зокрема, закликав усіх присутніх свято сповідувати Господні заповіді, піклуватися про спасіння своїх душ, а ще вірити, бо по вірі людини дається їй. Настоятель храму Всіх Волинських Святих, подякувавши всім присутнім на молебні за спільну молитву, також висловив сподівання, що хресний хід з нагоди Дня Хрещення Русі-України стане у Рівному доброю традицією.

Здійснивши хресний хід довкола храму Всіх Волинських Святих, віряни вирушили вулицями Рівного до церкви Святих мучениць Віри, Надії та Любові і матері їх Софії, де відбулася нічна Божественна літургія.