Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РУМУНІЯ. У Бухаресті представили програму, присвячену пам’яті Хрестителя Русі

У Бухаресті представили програму, присвячену пам’яті Хрестителя Русі.

В рамках програми гостям була показана перша частина документального фільму «Друге Хрещення Русі», перекладена на румунську мову. Подія, що вплинула на всю світову історію – Хрещення Русі великим рівноапостольним князем Володимиром – у фільмі співвідноситься з драматичними подіями історії Румунії. У програму також була включена виставка репродукцій картин майстрів класичного живопису, фресок та ікон, що ілюструють події Хрещення Русі і відображають уявлення про Русь до прийняття християнства.

На завершення заходу відбулося обговорення, присвячене князю Володимиру, в якому взяли участь професор Бухарестського Університету, науковий співробітник Інституту археології імені В. Пирвана Олександру Барна, співробітник Румунської Патріархії ієрей Євгеній Роготі, директор Російського центру науки і культури в Бухаресті Наталія Муженнікова.

Нагадаємо, святкування 1000-річчя успіння хрестителя Русі рівноапостольного князя Володимира пройде в Україні на загальноцерковному та державному рівнях. Центром церковних урочистостей будуть молебень на Володимирській гірці у столиці і богослужіння у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі 27-28 липня.