Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКЧЕВЕ. Архієпископ Феодор взяв участь у зустрічі новопризниченого голови ОДА

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрівся зі священнослужителями різних конфесійї. Під час дискусії обговорювалися аспекти співпраці органів влади та духовенства, вирішувалися актуальні питання життєдіяльності громад. Серед важливих, з якими часто стикаються церкви, — затягування процедури оформлення гуманітарних вантажів із-за кордону для благодійних організацій та непосильні тарифи на житлово-комунальні послуги.

Геннадій Москаль поставився з порозумінням до проблем духовенства та пообіцяв посприяти у прискоренні пропуску «гуманітарки», на яку чекають соціально незахищені верстви населення.
Не оминули мукачівські події, які Геннадій Москаль лаконічно охарактеризував так: «Війна на Сході з країною-агресором – це удар у спину України, а корупція, контрабанда та бандитизм у тилу держави – ніж в серце Закарпаття!»
Згадуючи нещодавні часи на попередній керівній посаді на Луганщині, очільник краю розповів представникам духовенства, що ставив у приклад багатонаціональний Закарпатський край, де повсякчас демонструється міжконфесійне порозуміння, докладаються спільні зусилля для збереження миру та спокою.

«Якось луганські політики запитали мене, чому я зайшов у католицький храм. Відповів їм, що ходжу в будь-яку церкву. У Криму, до прикладу, навіть пішов у мечеть. Бо до цього зобов’язує посада. Я повинен до всіх ставитися однаково, насамперед», – відверто сказав Геннадій Москаль. І потім додав: «На Закарпатті має значення не те, в яку церкву ходить людина, а те, чому вона туди не ходить!»
Представники духовенства підкреслили, що чим більше прищеплюється духовність людям, тим вища у них відповідальність у житті. Вони звернулися до керівника краю визначити один день для спільної молитви за націю та її майбутнє. Адже, як йдеться у Біблії, люди, які молилися, перебороли ворогів з мечами.
Геннадій Москаль зауважив, що кожна людина має сама себе ідентифікувати, визначити, в яку церкву їй ходити, в яку партію вступати. Ніхто зі своїм статутом в чужий храм не може піти.

За матеріалами: прес-служби Закарпатської ОДА