Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Започатковано святкування перенесення чудотворного образу Божої Матері “Скоропослушниця”

В день памяті Собору Дванадцяти Апостолів, Свято-Успенський жіночий монастир в селі Домбоки, що на Мукачівщині з архіпастирським візитом відвідав керуючий Мукачівською єпархією, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.

В далекому 1938 році за благословенням Патріарха Святого Града Єрусалима – Святійшого Тимофея чудотворний образ Божої Матері “Скоропослушниця” на Закарпаття пішки приніс схиігумен Серапіон (Іваник). Де він і знаходиться і по сьогоднішній час.
13 липня 2015 року поповнить історичний літопис жіночої чернечої обителі. За благословенням владики Феодора в цей день вшановуватиметься перенесення цієї чудотворної ікони із Єрусалиму на Закарпаття.
На свято вшанування перенесення до Домбоків зібралась велика кількість священиків та паломників з цілої єпархії. Під час богослужіння була звершена дияконська хіротонія. По закінченні Божественної Літургії архіпастир розповів про історію святкування чудотворного образу “Скоропослушниця” в Карпатському краї та призвав на всіх Боже благословення.