Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Роковини з дня кончини Блаженнішого Митрополита Володимира: Предстоятель у співслужінні сонму архієреїв УПЦ звершив Літургію в Києво-Печерській Лаврі


5 липня, у Неділю 5-ту після П’ятидесятниці та роковини з дня кончини Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана, +2014), Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили сонм архієреїв Української Православної Церкви, а також численні представники духовенства різних єпархій УПЦ. Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви з словами проповіді: «Сьогодні сповнюється рік з дня кончини Предстоятеля нашої Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Митрополита Володимира. Це була прекрасна людина, добрий пастир, який душу поклав за своїх овець. Блаженніший Митрополит Володимир очолював нашу Церкву більше 20-ти років». Згадуючи невтомне служіння Церкві спочилого у Бозі Предстоятеля, Його Блаженство сказав що він вчив усіх боголюбивому, благочестивому житію словом, а ще більше своїм прикладом. «Це була дуже терпляча, смиренна, кротка людина», – зауважив Блаженніший владика. – Він залишився твердим поборником чистоти Православ’я, канонічної Церкви».

За богослужінням були піднесені молитви про мир в Україні та за упокій душі спочилого Предстоятеля Української Православноі Церкви.

Під час Літургії Його Блаженство звершив дияконську хіротонію над випускником Київської духовної семінарії Тарасом Куцмусом.

Після закінчення богослужіння відбувся хресний хід до монастирського кладовища на Дальніх печерах, де на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира відбулася панахида за спочилим Предстоятелем УПЦ.