Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Єпархія передала дитячому диспансеру дороге медичне обладнання

Устаткування для функціональної та лабораторної діагностики вартістю 118 300 гривень передала дитячому обласному протитуберкульозному диспансеру Запорізька єпархія УПЦ.

Медтехніка була закуплена на кошти, зібрані в рамках організованого єпархією благодійного марафону «Любов милосердствує», повідомляє прес-служба єпархії.

Устаткування вручив співробітникам лікарні 9 липня архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. Також у зборі необхідних коштів взяли участь самі медики.

Архієпископ Лука (Коваленко)

Владика Лука побажав, щоб нове сучасне медичне обладнання допомагало дітям одужувати: «Дай Бог, щоб наші діти швидше одужували, щоб ставилися правильні діагнози, і було призначено своєчасне лікування».

Архієрей також закликав маленьких пацієнтів завжди пам’ятати про ті наслідки, які неминуче слідують за необдуманими і легковажними вчинками. «По духовному, людина завжди отримує від Бога милість, Бог не залишає нікого, якщо, звичайно, людина до Нього звертається. Як тільки людина залишає Бога, тут же на її життєвому шляху починаються негаразди, або, просто кажучи, проблеми. Вся історія людства нас цьому вчить», – сказав владика Лука.

За його словами, в результаті людина платить дорогою ціною, власним здоров’ям. «Будемо ж берегти його, адже здоров’я, як і наше життя, є даром Божим. Будемо милосердними і добрими до всіх, хто нас оточує, щоб заслужити благословення і великі щедроти від Господа», – закликав архієпископ Лука.

За матеріалами сайту Запорізької єпархії УПЦ

http://church.ua/