Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРЕЗАНЬ. Священик звершив чин освячення будинку для людей похилого віку

БЕРЕЗАНЬ. Священик звершив чин освячення будинку для людей похилого віку

Настоятель Софроніївської парафії м. Березань протоієрей Олександр Клименко на запрошення директора Березанського міського територіального центру соціального обслуговування Камакіної Людмили Володимирівни звершив чин освячення стаціонарного відділення постійного або тимчасового проживання (будинку для людей похилого віку).

Відділення було відкрито в 2005 році і з цього часу ним постійно опікуються місцеві священики УПЦ. Декілька років тому для підопічних центру та для працівників була облаштована молитовна кімната, де кожен має змогу помолитися, поставити свічку та побути наодинці з Богом. «Цей молитовний куточок – один з найкращих в області», — розповіла завідуюча відділенням Третяк Наталія Дмитрівна і саме в ньому разом з о. Олександром зібралися ті, хто в молитві бажав попросити у Господа злагоди і благополуччя тим людям, які живуть або трудяться тут. Як часто буває, на молитві були присутні тільки жінки, проте, коли священик заходив до кожної кімнати для кадіння чи для кроплення святою водою, то й на обличчях сивочолих чоловіків з’являлися сльози – благодать спільної молитви, безсумнівно, торкнулася і їхніх сердець.

Охайні кімнати, затишні місця для відпочинку, нова їдальня, зручності – все виглядає по-домашньому. В кожній кімнаті ікони. Мабуть, є лише одна причина для смутку – з цими людьми немає їх рідних, близьких їм людей. За ними прекрасно доглядають, годують, ведуть медичне спостереження і т. і., проте відчувається, що вони одинокі. Ці старенькі дідусі та бабусі моляться за нас, але їм конче необхідна і наша молитва. Лише про це попросила одна бабуся, підійшовши до прот. Олександра наприкінці. Ось їхні імена: Наталія, Алла, Надія, Надія, Владислав, Василь, Лідія, Катерина, Анатолій, Віктор, Сергій.