Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Воїни АТО вимагають припинити провокації проти Української Православної Церкви

Напередодні Пасхи військовослужбовці 15 окремого мотопіхотного Сумського батальйону звернулися до громадськості із закликом протистояти провокаційній та підривній діяльності окремих політичних і громадських організацій Сумщини, спрямованих проти громади та віруючих Української Православної Церкви.

Зокрема у зверненні зазначається про стурбованість погрозами захоплення храмів та фізичної розправи над священиками та парафіянами. «Вважаємо такі дії неприпустимими, розцінюємо їх як злочин проти незалежності нашої держави України! Поки ми боронимо країну, деякі сили намагаються порушити мир в спокійних регіонах, створити смуток і розбрат у нашому суспільстві, знайти ворога там, де його немає», – наголосили військовослужбовці.

Воїни АТО також засвідчили про допомогу Збройним силам України, яку здійснює Українська Православна Церква. «Священики Української Православної Церкви допомагають нам в зоні АТО, постійно навідують нас, їздять на передову, надають нам не тільки молитовну, але й матеріальну підтримку. Забезпечують продуктами харчування, одягом, медикаментами, засобами захисту та іншим обладнанням, необхідним для облаштування нашого перебування в зоні бойових дій. Ми щиро вдячні їм за це!» – сказано у зверненні.

Від імені військовослужбовців 15 окремого мотопіхотного Сумського батальйону звернення підписав командир військової частини В 2260 підполковник П.М. Герасимів.

За повідомленням Сумської єпархії УПЦ