Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Чергова дезінформація розкольників спростована співробітниками МВС

20 квітня офіційний сайт «УПЦ КП» розповсюдив псевдоінформацію про те, що нібито громада УПЦ «захопила» Свято-Успенський храм у с. Птича на Рівненщині. Інформаторам цього сайту ще й привидилась невідома жінка, яку нібито затримала міліція та знайшла в неї ножі, а, також, бойовики, які закрилися в храмі.

За повідомленням Прес-служби Управління МВС у Рівненській області ніхто 20 квітня в с. Птича міліцією не затримувався. На даний час ніким храм не захоплений і є замкненим. Богослужіння в культовій споруді не проводяться.

Ще однією відвертою неправдою сайту «УПЦ КП» стало виправдання справжнього захоплення Свято-Успенського храму розкольниками у Страстну Середу, наявністю судової ухвали на це. Ніякого рішення Господарського суду Рівненської області про відмову у задоволенні позову громади УПЦ Московського Патріархату щодо належності їм Свято-Успенського храму у селі Птича не існує. Адже громаді непотрібно вимагати рішення щодо належності цього храму, бо в неї є всі правовстановчі документи на саму культову споруду та землю під нею. Тому громада УПЦ має всі надані законодавством України права користуватися церковною спорудою. Зважаючи на міжконфесійну напругу в с. Птича, суд відхилив позов громади УПЦ про усунення перешкоди для використання храму. Заради уникнення кровопролиття священики Української Православної Церкви 20 квітня закрили двері Свято-Успенського храму і віддали ключі від нього селищному голові с. Птича. Адже ж розкольники традиційно звезли до храму молодиків спортивної статури, які провокували силовий конфлікт і псували автомобілі вірян УПЦ, що знаходилися поруч.

Слід зазначити, що органи МВС у Рівненській області оперативно відреагували на дії провокаторів від УПЦ КП і забезпечили правопорядок на місці події.

http://orthodox.org.ua/