Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Духовенство єпархії звершили чин похорону воїна загиблого на сході України

8 квітня у храмі Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла, що на Басовому куті м. Рівного було звершено чин похорону загиблого на сході України воїна рівнянина Дмитра Свідерського.

Торік у серпні він був мобілізований до лав Збройних сил України. Після проходження навчання Дмитро з жовтня перебував у зоні АТО. А 3 квітня підірвався на міні в районі містечка Красноармійськ на Донеччині. З тяжким пораненням Дмитра доправили у військовий шпиталь у Красноармійську, а звідти — в реанімаційне відділення Дніпропетровської клінічної лікарні. Однак, на жаль, врятувати йому життя лікарям не вдалося.
Цього дня, зранку, священнослужителі Рівненської єпархії УПЦ відслужили заупокійну літію в домі спочилого, і зі співом «Святий Боже» тіло воїна Дімитрія було перенесено в храм, в якому він прислуговував у святому вівтарі.
Попрощатися з покійним воїном прибув митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій, який на подвір’ї храму звершив заупокійну молитву.

«На передодні великого свята, яке іменується празником празників та торжество з торжеств – Світле Христове Воскресіння, коли ми згадуємо ту подію, коли Син Божий Господь наш Ісус Христос, був розіп’ятий за нас на голгофському Хресті, та Воскрес з мертвих для того, щоб ми, хто вірує у нього, мали життя вічне. В сьогоднішній день ми проводжаємо в останню путь убієнного воїна Дімитрія, який як людина віруюча був прихожанином цього святого храму, тут він сповідався, тут він причащався тіла і крови Господніх, щоб мати в собі залог вічного життя. Ми прощаємося з ним, переживаючи велику скорботу, і останнім нашим обов’язком є молитва за нього, щоб Господь дарував йому життя вічне. Нехай наша молитва буде тим фіміамом, який буде облегшувати його потойбічне вічне життя. Висловлюю співчуття рідним і близьким» – сказав митрополит.
Духовенством було звершено Літургію Передосвячених Дарів та чин похорону.
Вічна йому пам’ять!