Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У селі Суськ відбудеться Чин похорону воїнів, загиблих на Сході України

Раби Божі Андрій і Дмитро загинули 3 квітня під Авдіївкою на Донеччині. У день великого християнського свята – Благовіщення Пресвятої Богородиці їхні тіла разом з тілами ще двох бойових побратимів із Луцька та Рівного літаком доставили на військовий аеродром в обласному центрі.

Андрія Карпюка та Дмитра Степанова вже зустріли у рідному селі, люди стояли на колінах, а дорога їхня до рідних домівок була встелена гілочками вічнозелених дерев. Так Господу було угодно, аби ці молоді люди, воїни, відійшли до Нього напередодні Його Воскресіння. Разом з Господом раби Божі Андрій та Дмитро вже відзначатимуть Пасху… Велике горе для родин і ближніх, проте Господь сказав, що “нема більшої любові, ніж віддати життя своє за друзів”. А ці воїни до останньої миті свого земного життя боролися за територіальну незалежність своєї держави, за всіх нас, за те, аби війна не прийшла до їхніх і наших домівок.

Андрій Карпюк та Дмитро Степанов пішли у Збройні Сили України у серпні минулого року. Служили у різних гарячих точках цієї неоголошеної війни, були “кіборгами”: брали участь у боях за донецький аеропорт. Андрій ще не встиг створити сім’ю, а у Дмитра залишилися дружина та донечка.

Співчуття рідним і близьким рабів Божих Андрія і Дмитра висловлює митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. З його благословення Чин похорону проведуть священики Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Відспівають загиблих воїнів у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у їхньому рідному селі Суськ, що на Ківерцівщині. Вони до кінця виконали свій обов’язок перед земною батьківщиною, і тепер їхні душі потребують тільки наших щирих молитов.