Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КУЗНЕЦОВСЬК. Митрополит Анатолій очолив богослужіння на териториії Рівненської АЕС

13 квітня митрополит Сарненський і Поліський Анатолій звершив Божественну Літургію у Свято-Преображенському кафедральному соборі міста Кузнецовськ, а ввечері очолив святкову всенішну з нагоди престольного свята у Храмі на честь Іверської Ікони Божої Матері того ж міста. Архіпастирю співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Пінчук та духовенство єпархії.
Під час вечірнього богослужіння владика звершив читання акафісту Іверській Іконі Божої Матері та виголосив проповідь про значення Богоматері у житті кожного християнина. Також митрополит Анатолій роздав Благодатний вогонь, котрий привіз з Єрусалиму митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, Керуючий справами УПЦ  за благословінням Патріарха Єрусалимського Феофіла.
По завершенні Богослужіння митрополит Анатолій привітав отця настоятеля та парафіян з святом Христового Воскресіння та побажав всім богомольцям миру, добра, здоров’я та щастя. У відповідь отець благочинний, протоієрей Віктор Пінчук, подякував архіпастиря за спільну молитву та побажав допомоги Божої у подвизі служіння Матері-Церкви.