Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Владика Марк поздоровив клірика єпархії з 80-річним ювілеєм


12 лютого к настоятель Хрестовоздвиженського храму м. Рахів протоієрей Іоанн Вурста молитовно відзначив свій 80-річний ювілей. Напередодні свята всенічну у Хрестовоздвиженському храмі міста очолив протоієрей Володимир Вурста – син ювіляра.

 Божественну літургію очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк у співслужінні благочинного Рахівського округу прот. Володимира Руснака та сонму священнослужителів Рахівського та Ясінського благочинній.

По закінченні Божественної літургії був відслужений подячний молебень з проголошенням уставного многоліття. Митрополит Марк виголосив змістовну проповідь на тему празника та привітав теплими словами ювіляра, побажав отцю Іоанну доброго здоров’я і помочі Божої в пастирському служінні. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за старанні труди у Святій Православній Церкві та на Славу Божу о. Іоанна нагороджено правом носити другий хрест з прикрасами, а матушку Христину Вурста було нагороджено ювілейною медаллю “100 річчя Мараморош-Сіготського процесу над православними” та архієрейською грамотою.

З привітанням до прот. Іоанна також звернувся міський голова Ярослав Думин та нагородив іменинника грамотою та іменною іконою. Також Ювілярові надійшли привітання та грамота від Віктора Медвідя – голови Рахівської РДА.

Від імені Парафіяльних рад Хрестовоздвиженського, та новозбудованих храмів під керівництвом о.Іоанна Свято- Іоанно-Предтечинського та Свято-Георгієвського храмів у м. Рахів о.Іоанна привітали куратори: «Ви постійно турбуєтеся про благоустрій храмів, своїм авторитетом показуєте приклад духовенству і всім нам віруючим у сприянні добрим перетворенням у житті нашого суспільства. Від щирого серця, дорогий о. Іоанн, прийміть найкращі побажання довголіття та плідного служіння Церкві Христовій на довгі роки».

Ювіляр від усього серця подякував Високопреосвященішому митрополиту Марку за його сердечне привітання та участь у ювілейному торжестві. Потім о. Іоанн подякував усім священикам, владі, кураторам, парафіянам, півчим, та гостям, які прибули поздоровити о.Іоанна з ювілеєм.