Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Екстремісти влаштували чергову провокацію біля кафедрального собору міста

1 березня біля Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми невідомими була влаштована провокація. Група з 20-ти молодиків із закритими обличчями у камуфльованому одязі з емблемами «Правого сектора» заблокувала вхід до собору після богослужіння, погрожуючи правлячому архієрею архієпископу Сумському і Охтирському Євлогію, духовенству та віруючим.

Перед цим, під час богослужіння, громадський діяч ВО «Свобода» Ганзін Володимир Олексійович, тримаючи в руках плакат образливого змісту, спочатку вступив у словесну суперечку, а потім напав на чергового охоронця собору, завдавши йому тілесних ушкоджень. Після цього постраждалий охоронець був вимушений звернутися до лікарні.

Не дивлячись на лайливі слова та погрози фізичної розправи з боку радикально налаштованої групи молодиків, частина з яких, за повідомленням офіційного сайту Сумської єпархії, знаходилася в стані наркотичного сп’яніння, архієпископ Євлогій вийшов через центральний вхід кафедрального собору у супроводі парафіян та зміг дістатися архієрейської резиденції. Через деякий час провокатори пішли геть.

Проте за кілька годин деякі з них повернулися до єпархіального управління, у грубій формі вимагаючи зустрічі з архієреєм. Після роз’яснення благочинним собору протоієреєм Миколаєм Смакоузом режиму роботи єпархіального управління вони пішли.

Як зазначається у повідомленні на офіційному сайті Сумської єпархії, серед присутніх, які у цей час перебували у безпосередній близькості біля собору, парафіяни пізнали заступника Сумського міського голови Пака Степана Яковича.

З приводу зазначених подій архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій має намір в черговий раз звернутися до Президента України.

За матеріалами офіційного сайту Сумської єпархії