Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Клірики єпархії взяли участь в урочистостях з нагоди 201-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка

9 березня у Рівненському обласному українському музично-драматичному театрі відбулися урочистості з нагоди 201-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

На запрошення організаторів в урочистостях по благословенню   митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія взяли участь секретар єпархії протоієрей Віталій Герлінський та прес-секретар ігумен Герман (Кулакевич).

До присутніх звернувся зі словом протоієрей Віталій, який передав вітання та благословення керуючого Рівненською єпархією митрополита Варфоломія. Отець Віталій сказав: «Цей день є особливим для української землі. В лиці Тараса Григоровича Шевченка Господь дає для українського народу не просто видатного українського поета і митця, в його лиці Господь дає для кожного з нас приклад великої синівської любові до своєї Батьківщини. В сьогоднішній день Україна переживає не легкі часи. Війна з зовнішнім ворогом забирає життя не тільки військових, але і мирного населення; внутрішні чвари посіяні чиєюсь злою волею знову розділяють населення нашої держави; скрутна економічна ситуація стає причиною ще більшої бідності українського народу, а міжконфесійне протистояння, яке особливо актуальне для нашого регіону, ніяк не укріплює рідну Православну Віру в людських серцях пересічних громадян. Але віримо, що Господь не полишить український народ. Змилується над нами і пошле довгоочікуваний мир на нашу землю. Благословляючи її щастям і добробутом. Але у справі досягнення цієї мети, згадаймо рядки написані українським поетом:

Свою Україну любіть,

Любіть її… Во время люте,

В останю тяжкую минуту

За неї Господа моліть.»

В цей день просторий зал був переповнений людьми, які прийшли вшанувати пам’ять великого сина Української держави, геніального письменника та художника

Потім відбулася авторська вистава «Та не однаково мені…» за творами Великого Кобзаря.

По завершенні вистави актори театру, разом з присутнім у залі духовенством та людьми, піднесли свої молитви до Пресвятої Богородиці за мир в Українській державі.